Rate this item
(0 votes)

Čaršijske Priče

By Published November 12, 2007

 ČARSIJSKE PRICE, u našoj lijepoj BiH

Več na samom startu naše rubrike, u prvoj prelijepoj Čaršijskoj priči o dubičkim inventarima koja je emitovana 17-og Novembra, pored prelijepog sadržaja priče, Nermina Sefer je istakla jednu predivnu misao koja kaže, citiramo:

"U školi su me učili da svaka priča treba da ima neku poruku, a ova je nema. Nema, jer ovi ljudi nisu ostavljali poruke i od njih se nije moglo puno toga naučiti, ali oni su obilježili Caršiju, nama tako dragu, na svoj specifičan način, i davali joj specifičan šarm" .

Ove Nermine riječi su prepune simbolike naše bosanske stvarnosti, i vrlo brzo smo se uvjerili narednih subota kroz priče:

Nermina Sefer - Sjecanja na nase Inventare

Hadzera-Dzerko Omerović - Bosnjak

Jasmina Imamovic - Bosno Moja 

Nermina Sefer - Begov Stan

Abdullah Bosnić - Ne zastiti se

Nermina Sefer - Mome Alah Rahmetelje Babi

Nermina (Nera) Dautović - Navijaci Boksita

koje su nam poslužile da se zapravo zapitamo, ili pak da uvidimo ima li kakva poruka u njima, sa željom da nam se naši vjerni slušaoci jave i daju svoje mišljenje, komentar koji cemo rado objaviti. Naša današnja napisana priča od Nermine (Nere) Dautović - Navijaci Boksita prva je Vlasenicka Caršijska pričai ima zasigurno svoju simboliku i poruku.

Na tome joj se duboko zahvaljujemo, i nadamo se da če ovo biti podsticaj drugima za više priča iz naše lijepe Vlasenice.

Read 1728 times Last modified on Thursday, 24 November 2016 22:09
Login to post comments

O nama

  • Radio Fenjer u svom peto-godišnjem radu je naučio mnogo toga, a posebno da nismo tu samo da puštamo muziku nego da širimo plod naše bošnjačke kulture.

Kontakt

Parker, CO 80138
USA
www.radiofenjer.com

Mantra

  • "Tuđe nećemo, svoje ne damo."